Monday 4 July 2011

Takers un Deils pret ļaunumu

    Tucker & Dale vs Evil ir savdabīga melnā komēdija, kas sevī ietver ne tikai šausmu žanra parodēšanu, bet arī patiešām gaumīgu humoru. Atšķirībā no līdzīgām filmām(Scary Movie sērijas un lielākā daļa visu citu šausmu parodiju) šī nav pārsātināta ar absolūti stulbām ainām un ļoti ekstrēmu humoru. Jā, protams, ir vietas, kurās jūtīgāks kino baudītājs neizpratnē skatīsies ekrānā un domās:"Cik tizli...." TOMĒR vairums filmē esošo joku ir smieklīgi un trāpīgi. Tā kā komēdijas mērķis ir smīdināt skatītāju(ROFL mode on) un atstāt pozitīvas emocijas - tad bez vilcināšanās varu teikt, ka šo gabalu nevarēja noskatīties ar cietu seju, it nemaz nevarēja. . .
   Sižets: Takers un Deils ir divi normāli mužiki, kuri izdomājuši doties atvaļinājumā un atpūsties tikko nopirktajā īpašumā pie ezera. Tajā pašā laikā arī bariņš standarta koledžas jauniešu(2 minkas, viens melnādainais, viens wannabe kruts džeks aka. varonis un pārējie) ir devušies atpūsties tajā pašā vietā. Viss jau būtu labi, ja vien Deils nemestu acis uz vienu no jaunietēm un tieši viņu abi zeļļi nebūtu nejauši izglābuši no drošas nāves. Tā nu šim negadījuma seko viens pārpratums pēc otra un . . . sākas cīņa pret ļaunumu!
   Sen nebiju tā smējis par kādu filmu kā par šo(ceru, ka nedomājiet, ka esmu galīgi norauts) piedevām vēl šis efekts saglabājas arī vairākkārt skatoties filmu. Tā kā, ja ir vēlme 90 minūtes epileptiski smiet, tad Tucker&Dale vs Evil!
   Nezinu, ko lai vēl piebilst, bet srsly šīs ir gabals, kurš neatstās vienaldzīgu. 
   Filma manās acīs ir pelnījusi 9 un vēl pusīti sabrauktas vārnas.
  
Aina iz filmas, kur jaunietis cenšas atrast savas pazudušās rokas zaru smalcinātājā

1 comment:

  1. Nesen redzēju šo filmu pa TV. Potams patīkams pārsteigums ka arī latviešu tv rāda salīdzinoši nesenas filmas, bet galvenais ka smiekīga un jautra komēdija.
    Lielāko filmas daļu pavadīju meklējot atsauces uz šausmenēm ;D
    ieteiktu šo filmu noskatīties draugu bariņā, bet diemžēl mēģinot skatītos to atkārtoti lielākā daļa joku pazūd...
    tomēr 8 jaunieši mašīnā uz 10 vietām :D

    ReplyDelete