Tuesday 26 July 2011

Super

   Ir filmas, kuras ir smieklīgas, aizkustinošas, skumdinošas un tā tālāk, bet šī bija.. bija kaut kas absolūti 'prātu nesošs'! Tas gan nenozīmē, ka tā man lika pievērsties budismam, kļūt par vegānu vai pārvākties uz Ganu un palīdzēt trūkumcietējiem, tomēr stipri ieblieza gan. Es pat teiktu, ka ļoti stipri.
  Pirms noskatīšanās es neliku nekādas cerības uz to, kāda tā būs. Pat vēl vairāk - biju ieņēmis prātā, ka šis būs vārgs Kick-Ass* atdarinājums par kārtējo neveiksminieku, kurš izdomā glābt savu pilsētu no sliktajiem zeļļiem, un, godīgi sakot, dažus brīžus tā arī likās... Tomēr - filmai nav gandrīz nekādas līdzības ar Kick-Ass, pat, ja virspusēji tā varētu likties. Tajā pašā laikā nevarētu teikt, ka filma ir ideāla. Kā jau viss, arī Super ik pa laikam atsedza kādu neglītumu, kas rādīja savus dzeltenos zobus un nedaudz iebojāja kopskatu. Par laimi, neglītumu nav daudz, un visu prātā saliekot kopā tāpat jāsaka: "LIELISKI!"
   Ļoti ilgu laiku nebiju redzējis ko tik kontrastainu kā Super, kur muļķīgi joki mijās ar šausmu filmas cienīgu brutalitāti, kur sižets ir ne tikai neparedzams, bet arī galīgi traks! Vienu brīdi filmas laikā tu vari histēriski smieties, bet jau nākamajā ar akmens cietu seju skatīties ekrānā un teikt  - Kas par nah*j? Arī pati filmas ideja neaprobežojas vien ar labo spēku dominēšanu pār ļaunumu, bet tur ir kas dziļāks. . . laikam.
   Super noteikti NAV padsmitnieku rēcamgabals, lai gan filmas aprakstā minētie vārdi "komēdija" un "supervaroņi" par to liecina. Tas drīzāk ir komikss pieaugušajiem(sevi gan par tādu vēl neuzskatu) ar nelielām tīņu filmas niansēm... un tie, kas kāro ieraudzīt kā muskuļots smukulītis filmas gaitā uzveic ļaunuma sakni un izglābj visus vientuļos bāreņus un tikpat vientuļās apakšveļas modeles, var droši novērst savas acis no Super(ejat skatīties Kapteini Amīti, Transformerus vai kādu citu Holivudas lielgabarītu).
   Nu tā, visu iepriekšējo rakstu zīmju ietvaros esmu cildinājos filmu, tomēr jāsaka - jums var arī nepatikt, jo filma patiesi ir savāda un tieša. Pamanījāt, ka neko nerakstīju par sižetu. Nerakstīju nevis tādēļ, ka esmu slinks, bet gan tādēļ, lai nesabojātu pārsteiguma pilnos mirkļus filmas gaitā. Unun, ja es būtu jūsu vietā, es NOTEIKTI iečekotu šo te, šo Super.

Filmai dodu 9 sabrauktas vārnas!


*Kick-Ass ir moderna tīņu/geeku komēdija, kura stāsta par čali, kurš savu aizraušanos ar komiksiem realizē dzīvē un kļūst par reālu super-varoni. Ļoti izklaidējoši, bet pastulbi.

1 comment: